Der er ingen resultater
Der er ingen resultater
Ki!
19.10.24

Ki!

19.10.24
Ki!
Venue
HeadQuarters
Pris (inkl. billetgebyr)
165 kr
Koncertstart
20:00
Dørene åbner
19:00

Ki! er sangskriver og multiinstrumentalist Christian Ki Dall. Udover sine soloproduktioner er han både musiker, især kendt for sit guitarspil (optræder med f.eks. Sterling Roswell fra Spaceman 3, The Telescopes, Death Valley Sleepers og mange flere) og producer.

Ki! blev født i Sydkorea og boede på et børnehjem i Haeundae-distriktet i Busan. Han blev adopteret og voksede op i Danmark. “The Boy From Haeundae Beach”, Ki!'s debut dobbelt-LP-album med 20 numre, blev født, da melodierne blev skrevet og indspillet, nummer for nummer, i løbet af et par år – mange som hyldest til nogle af hans yndlingskunstnere som Fela Kuti, Sharon Jones, George Harrison, J Dilla, Link Wray osv.

Fra førstesinglen “Mây Trôi”s groovy blanding af vietnamesisk Vong Co-stil guitar og soulmusik til motown-magien i “Happy” er mangfoldigheden af ​​genrer, stilarter og lyde på albummet overalt på kortet og henter inspiration fra forskellige perioder og fra hele verden.

Albummets 20 meget forskellige numre føles som et mixtape, der svarer til en rejseberetning. Lydversionen af ​​noter skriblet på bagsiden af ​​forvitrede fotografier, blyanttegninger og pressede blomster samlet i en slået notesbog. Nogle er instrumentale, nogle har gæstevokalister. Nogle numre er glimt, korte stop på turen: flue-på-væggen-hyldesten til Elizabeth Cotten, den horisontspændende skala af scene-setting-åbneren “Haeundae Beach Boy”. Andre har lyst til uge- eller månedslange ophold: Fra den franske melankolske sjæl og etiopiske jazz i “Je Suis Toujours Là (feat. Al Agami & Trine Jørck)” til Fela Kuti-hyldesten “Abeokuta” – sidstnævnte med guitarspil så adræt, at den kunne plukke dine lommer.

Du kan nyde hvert trin på vejen separat, men hvis du lytter til det 20-numre dobbeltalbum i sin helhed, vil du se, at det i stedet for at katalogisere en række destinationer, er en omhyggeligt kurateret, kærligt sammensat sonisk rejse. De forenende aspekter af Ki!'s lyd – berøringerne og klangene, der gør Ki! til Ki! – udfolde sig undervejs. Der er et holistisk aspekt ved hans eklekticisme, der giver albummet den bredde og dybde, som i sidste ende er den virkelige attraktion.

Instagram

FAQ

Hvordan finder jeg til HeadQuarters?

HeadQuarters ligger på Valdemarsgade 1A, 8000 Aarhus C og du kan finde en rejsevejledning her.